Glass er et materiale som stadig blir mer populært når det kommer til valg av materiale i trapper. En glasstrapp har en helt spesiell estetikk og gir rommet en moderne touch. Med en glasstrapp får man en løsning som er tilnærmet transparent, det er ingen linjer som forstyrrer og lyset vil flomme fritt og uhindret. For å få en mer ekstraordinær utførelse, kan du velge ekstra klart glass i stedet for tradisjonelt glass.

Glassrekkverk

Tradisjonelt har vi valgt trapper i treverk, også rekkverket har vært i tre. Ofte så males trappen for å gå mer i ett med resten av rommet. I de senere år har glass og stål kommet inn i bildet. Først gjerne i bruken av rekkverk, men også mer og mer i forhold til selve trinnene. Mange ønsker seg et design der det ser ut som om trinnene flyter eller svever i luften. Det aller mest moderne er glasstrapper der det ikke brukes vanger eller sidestykker.

Glasstrapper var tidligere en svært kostbar affære. Nå har prisnivået på glass sunket og dermed er en vakker trapp i glass oppnåelig for de fleste. Det er dog viktig å ha i bakhodet at en trapp er en investering og selv om det koster litt akkurat her og nå, er det en investering som vil bringe glede i mange, mange år fremover.

Trygg trapp

Dersom glasset monteres korrekt er trappen både trygg og sikker. Det benyttes vanligvis sikkerhetsglass i tre lag og trinnene kommer ofte ferdig sklisikret. Når trinnene er laget av sikkerhetsglass betyr det at glasset er laminert og herdet. Skulle trinnet mot formodning knuses, vil det granulere og dermed er det ingen skarpe kanter å skjære seg på. Trinnene vil således heller ikke være glatte og er dermed trygge å ferdes i for både små og store.

Rengjøring

Du har eller kanskje har hatt et glassbord, der du stadig ergrer deg over alle flekkene som stadig må tørkes bort? Da er det kanskje ikke så rart at bare tanken på en hel trapp i glass gjør deg utslitt. Vel, dersom du velger å anskaffe en trapp av glass inne, blir den sjeldent full av riper fordi du som oftest ikke bruker sko inne. Det er i tillegg lett å holde den ren. Det eneste du trenger å gjøre er å gå over den med litt glasspuss og tørke av med en klut beregnet for glass. Du trenger ikke å rengjøre en trapp av glass oftere enn du rengjør en hvilken som helst annen trapp.

Hvem velger glasstrapp?

Trapper av tre er alltid det tradisjonelle valget, men i byene ser vi at stadig flere velger glass. Dette gjelder spesielt i de populære funkishusene, der man gjerne velger trapp med både trinn og rekkverk av glass. Dette passer jo svært godt inn i stilen og det rene uttrykket slike funkishus har, med store og mange vinduer som slipper inn dagslyset, som siden kan leke og speile seg i trappen. Du behøver dog ikke et funkishus eller et hus i byen for å gi din bolig en moderne touch med en vakker og luftig trapp i glass.