Vi har alle en drøm om å eie et hus, da gjerne et som ser akkurat ut som vi vil, med alle funksjoner vi ønsker. Dessverre er disse husene gjerne langt over vår prisklasse, så hva kan man gjøre for å få råd til et av disse drømmehusene?

Har du noen gang sett på Cribs på MTV og siklet på de lekre boligene til kjendisene? Eller har du sett Property Brothers med Jonathan og Drew Scott, og alle de lekre boligene de får til? De viser nå i hvert fall at det å få drømmeboligen behøver ikke nødvendigvis være helt utenfor rekkevidde om man tenker kreativt, og ser løsninger der andre ser problemer. Så hvordan kan du gå frem for å få råd til drømmehuset?

Spare penger

Dette er jo den absolutt mest logiske måten å gjøre det, men det er gjerne gitt at man har en god lønn som gjør at man kan sette av store summer hver måned, selv om man gjerne allerede har husleie og andre utgifter. Så med andre ord gjelder det å ha en jobb som gir god lønning som du kan bruke til å spare. Du kan jo velge måter å spare på som det er litt mer risiko i, eller du kan kjøre de som er litt mer safe. For eksempel kan du satse litt på aksjer, gjerne innenfor gambling-industrien, fordi det er en bransje som stadig er i vekst.

Ta sjanser!

Ja, noen ganger må man ta noen sjanser også. Er du en som liker å spille på spilleautomater eller casino? Da kan jo dette være en måte å tjene inn litt penger på, du kan jo ha flaks? Ellers kan du bruke tid på å finstemme noen talenter du har som du kan bruke til å tjene raske penger, akkurat som i gambling. Er du en av de som kanskje har store talenter i sport, musikk eller kanskje innenfor teater? Det er muligheter der om man er god nok.

En annen ting er at i gambling-industrien er det veldig masse gode jobber som betaler bra også. Det gjelder å vite hvor man skal lete og vite hva man er god på, slik at man har noe å tilby bransjen. Er du for eksempel rå på programmering og design kan du kanskje trives godt innenfor produksjon av spillplattformer. Er du glad i å jobbe på telefon med kunder, så er selvfølgelig kundeservice en plattform du kan jobbe på, og her er det relativt lett å få jobb. Er du glad i regnskap og tall er kanskje det å drive med utbetalinger en jobb du kunne ha kost deg med. Er du glad i lover og regler, spesielt internasjonalt, så kanskje du kunne jobbet med Compliance, hvor fokus er på å være sikker på at alle følger lover og regler i bransjen i det aktuelle landet.

Bygg eller kjøp?

Så er jo spørsmålet om du kan finne drømmehuset ditt brukt eller om du må ha nytt? Må du bo i byen, eller kan du bo litt utenfor? Faktum er at du kan spare mye penger på å flytte ut av bykjernen, hvor du får mer kvadratmeter for pengene dine. Her er det også sjanse for å få en større tomt, for har man tanker om et drømmehus involverer det jo gjerne et svømmebasseng?

Fordelen med å bygge fra bunn er jo at du kan bestemme absolutt alt selv, men jo mer du skal bestemme selv og få arkitekten til å tegne for deg, jo dyrere blir det. Så spørsmålet er om du syns det er verdt det, eller om du faktisk velger å kjøpe et hus, og heller gjøre noen endringer så det er mer slik du ønsker det. Alt er avhengig av din økonomi, og hvor mye du selv ønsker å legge i din drømmebolig.